Sunday, July 10, 2011

Kemer

Lõpuks sain mahti arvuti taha pikemalt, et oma blogi uuendada. Nagu viiamti kirjutasin, et ootamas mõnusad puhkuse päevad, siis nüüd kinnitan, et tõesti oli super.
Puhkus viis mind taas Türgi kuurorti Kemer. Sedakorda 5* hotelli Fame Residence. Eelmine aasta puhasin naaberhotellis ( 4*). Nüüd sai mu kauaooatud puhkus teoks tänu Go Adventures reisifirmale.
Miks taas Kemer? Kui aus olla siis põhjuseid on palju. Esiteks juba see, et super mõnus rand ja meri, mis on kõigest 3,5 tunnise lennureisi kaugusel. Ma muideks kardan meeletult lendamist ning tänu oma nina ja hingamise probleemidele on see tõusmine ja maandumine mulle eriti ebameeldiv.
Samuti on Türgis kõik olemas ning igaüks leiab endale meelepärast. Söögivalik on seal meeletu. Ilm on seal super ja kui sajabki, siis korraks sabin ja 10 minuti pärast ei saa argu, et midagi oleks üldse sadanud. Loomulikult on palju vaatamisväärsusi, meelelahutust igas vallas. Samuti shoppamise võimalused ja viimased on lihtsalt suurepärased.

Muideks Kemer on Türgi üks kõige kuulsamaid, mis asub 42 km kaugusel Antalyast.
Kemerit nimetatakse ka Antalya šveitsi nurgakeseks, kus ühelt poolt paistavad metsadega kaetud Tauruse mäed, teiselt poolt - Vahemere kristallpuhtad taevasinised veed.
Veespordihuvilistele on samuti rohkelt harrastusvõimalusi. Kemer on purjetamise huvilistele kõigi unistuste täitumise koht.
Lähedal asub ka antiikaja linn Olümpos, kus igavesti põleva loomistule juures saab kuulata tuhandeid müüte ja legende möödunud aegadest ja kangelastest. Linnas on hulgaliselt kauplusi, restorane, baare ja diskoteeke. Kes armastab ööelu, siis Kemeris on lausa 4 ööklubi kõrvuti.

Seekord ma ekskursioone ei võtnud. Kuid nagu eelneval aastal sai kohustuslik Türgi sauna külastus tehtud. Kuurortis on väga super koht nimega „ Dejavu Hamam“. Tegemist on ülitasemel kohaga ja teenindus on 110%. Aega peaks endale varuma, sest kõik kokku läheb ikka 2h. Kõigepealt istud tavalises saunas, seejärel sind kooritakse, pestakse, õlitatakse ning lõppeb kogu asi massaažiga. Kindlasti kohe esimene päev teha protseduuri, siis jääb kaunis päevitus ja püsib kauem.

Minu Kemeris veedetud päevad olid lihtsalt nagu paradiis. Kui plaanisin enne minekut, et jõusaalist tuleb nädalane paus, siis pean tunnistama, et nii see ei olnud. Esimesel 2 hommikul käisin kenasti jooksmas, kuid suutsin oma põlve põrutada ning edasi ei tahtnud riskida. Niisis alates kolmandast päevast suundusin hommikul vara jõusaali.Muideks saal oli hotellis küll väike aga väga ok. Absoluutselt kõik asjad said tehtud. Olemas oli cardio osa, ploksüsteem, vabade raskuste nurk, kang, matid jne. Hommikul palusin receptionist hommikul vara võtit ja läksingi möllama. Sai ka mitmel hommikul abiks oldud sakslastele ja nn. väike personaaltreening neile tehtud.





Minu tavaline päevaplaan nägi välja nii:
6:20 äratus
6:40 treening
9:00 hommikusöök
9:30 randa
11:30 rannas snäck
13:00 lõuna
14:00 linna peale
19:00 õhtusöök
21:00 linnapeale või pidu
1 ajal sain magama mõnel päeval ka hiljem

Kui rääkida shoppamisest, siis kõik teavad, et Türgi on kauplemise maa. Olen kuulnud vastakaid arvamusi- kellele meeldib ja kellele mitte. Mina ostan siis kui miskit tõesti vaja on ja väga meeldib. Sellisel puhul kauplen ka tulihingeliselt nagu kohalikud. Kusjuures ma ei mõtle sellele ja see tuleb mul täiesti loomulikult. Ehe näide ka sellest, et ühet poest visati mind peaaegu välja kuna suutsin kaubelda nii madala hinna.Aga seal ei tohi nende solvumist hinge võtta. Seal on kõik mäng ju ja kui suudad sisse sellesse elada ja kaasa mängida oled igati võidumees. Ja just nimelt tuleb võtta seda mänguna. Ma jalutasin 1st poest 4 korda välja ja ikka kutsuti tagasi ning sain super hinna. Aga kauplemist tuleb sooritada viisakalt, mida täheldasin osade rahvuste puhul, et seda ei tehtud.

Kui rääkida toidust siis valik on lihtsalt silme eest kirjuks lööv. Seal on ideaalselt võimalik jälgida dieeti või tervislikku toitumist. Loomulikult on võimalik ka ennast väikesek notsukeses süüa, kuid kõik on valikutest kinni.
Pakutakse rohkelt rohelis, köögivilju, puuvilju, hulgaliselt erinevaid salateid. Liha valik – kana, kalkun, lammas, veis, mis on kas elaval tulel grillitud või muu variant. Kalavalik on meeletu. Meie hotellis oli variante nii palju. Mis mulle Fame Residence hotelli puhul meeldis oli see, et eraldi oli dieeti pidavatele inimestele toidu valik ning ka lastele. Kuid dieedi toidud olid tõesti sellised, millele ei olnud lisatud grammi soola ega maitseaineid.
Kes on saia ja tordi sõber, siis nendel on küll pidu. Torte, saiakesi, kooke, shokolaadimökse oli meeletult. Samuti oli saia ja kuklite ja teravilja toodete valik suur Meie hotellis iga päev
17:00-18:00 jäätise tund. Lastele oli see täielik nauding. Tund enne seda pakuti iga päev erinevaid hooaja puuvilju ning päeval käis hotellis üks perenaine oma ahjuplaadiga lavašitaolisi pirukaid valmistamas. Seega tõesti kõigile midagi ja toiduga küll probleeme ei teki.
Jookidest ka natukene. Nimelt lausa pudelite viisi nautisin seal kohalikku jooki Ayran. Nüüd on saadaval ka eesti toidupoodides, kuid pole ei ole pooltki see, mis seal. Eri rahvastel erinevad ka airani retseptid ning Ayrani tuntakse Armeenias Tan nimegaTürgis valmistatakse jooki naturaalsest jogurtist, mis segatakse veega, lisatakse meresoola. Jook jahutab organismi palaval päeval ning taastab väljahigistatud soolade taseme. Muideks ma olin ka ettevalmistunud selleks, et vältida krampe. Kaasa ostsin ma Fitshopist tootja Olimp vedelat magneesiumi Chela Mag B6 Forte Shot Ja see läks käiku kõik, kuna öösel tekksid ikkagi krambid vaatamata toidu jälgimisele ja ohtrale vee tarbimisele.
Toidulisanditest olid mul veel kaasa võetud tootja Olimp tooted:
vitamiinid VitaMin, aminohapped Amino9000 ning whey protein complex. Viimast segasin enne magama minekut kohaliku Ayraniga. Lihsalt selline mõnus sheik, et ...

Ööelust rääkides, siis see on seal väga ok ja ülielav. Baarmenid on ülilahedad. Meie hotellis olid fantastilised ning nalja sai palju. Üldse sain sealt palju uusi tuttavaid, kellega inreneti vahendusel saan kontakti hoida.
Samuti sai ka seekord võetud professionaalse fotograafi teenus. Pilte tegime palju. Piltidelt õnneks pole aru saada aga tegelikult oli juba tormieelne aeg. Paar minutit peale pildistamist hakkas väga vali äikesetorm. Kartsin kogu aeg, et ei saagi lahedaid pilte.
Kuid kõik laabus kenasti.

Ah jaa muideks seal oli 34 kraadi iga päev – mõnna lihtsalt! Tagasi tulles Eestis oli 14 kraadi :(

Ma esimene päev käisin sulejopega aga siis vaadati mind ikka imelikult ja järgmised 2 päeva olin siis sulevestis :)

Oh aga tegelt on muljeid palju ja rääkida oleks veelgi. Aga eks siis juba silmast- silma. Järgmises blogis kirjutan ehk puhkuse jätkust kodumaal ja suvistest tegemistest.

.....................................................................................

Finally, I have possibility to update your blog. I wrote last time that very nice holiday days are coming- so was it. Just really super.
I went this year again to Turkish holiday resort Kemer. This time I was in 5 * Hotel - Fame Residence. Previous Year holiday I was in the neighbouring hotel (4 *). This time I all came true thanks to travel agency Go Adventures.
Why again Kemer? To be honest there are lot of reasons. First of all, for that super nice beach and the sea and it is only 3.5 hour flight away. I'm desperately afraid of flying anyway, and thanks to my nose and breathing problems are the resurrection and the landing for me unpleasant.
Turkey is a land, where all is there, and everyone can find what they are looking for from holyday. Dining choice is enormous there. The weather is super and if it rains then a ina about 10 minutes after you can’t notice that it has rained. Of course, there are many attractions in every field of entertainment. Also shopping opportunities- and these are just wonderful.

By the way Kemer is Turkeys one of the most famous resorts, which is located 42 km away from Antalya.
Ķemeri is also called corner of Switzerland for Antalya. On one hand you see Taurus Mountains covered with forests and on the other hand - a crystal clear sky blue waters of the Mediterranean.
For water sport fans are plenty of recreational opportunities. Kemer is a fulfilment of a dream place for all sailing enthusiasts.
Nearby is the ancient city of Mount Olympus, where you can heard at the recent past, with thousands of myths and legends and heroes. The city has a myriad of shops, restaurants, bars and nightclubs. Who loves the nightlife; it is almost 4 nightclub alongside

This time I did not take any excursions. However, as in the previous year I took Turkish bath. In Kemer is a super place for a resort called "Dejavu Hamam". It is high-quality place and service is 110%. You have to have lot of time, because it takes about 2 hours. First, sit in a traditional sauna, then peeling, washing, oiling, and the whole thing ends with massage. The first day to do the procedure is the best- you will have a beautiful tan and lasts longer.

My days were spent in Ķemeri just like paradise. I also planed I have week of from gym, but I have to admit that it was not so. The 2 first mornings I went running, but I managed to bump my knee and I did not want to risk further. From the third day I went early in the morning to gym. In hotel the gym was small but very ok. Absolutely everything could be done. There was a part of cardio, Machines / Selectorized, free weights, bar, mats, etc. I asked early in the morning from reception the key and so I went to train. I also helped the Germans and gave a small personal training for them.

My normal day plan looked like this:
6:20 Alarm
6:40 Training
9:00 Breakfast
9:30 Beach – tanning, swimming
11:30 Snack on the beach
13:00 Lunch
14:00 I went to centre
19:00 Dinner
21:00 I went to centre or party

When it comes to shopping, you all know that Turkey is a land trade. I've heard opposite opinions, and who likes who do it or not. I'll buy something when I really need it and then I will bargain. While I do it, I do not think about it, and it just comes to me naturally. Pure example - I was almost thrown out one store; because I could trade as low price. Aga it may not hurt them in spirit. There is a game after all and if you manage to live up to that and you play to win every man. And indeed it should be taken as a game. From one store I walked 4 times out and still be called back and got a super price. But trade must be carried out with courtesy, observed in parts of the nations that did not happen.

When you talk about the food selection is amazing. It is perfectly possible to follow a healthy diet. It is possible to eat also junk and soon you look like as a pig, but all options you have to make yourself..
They offer plenty of green, vegetables, fruits, a variety of different salads. Choice of meat - chicken, turkey, sheep, cattle. Seafood platter is enormous. Our hotel had so many options. What I liked, was the fact that individual people were resistant to diet and food choices for children. But the dishes were really such as diet, which was not included in grams of salt or seasoning.
Who is the friend of white bread and cake- they have lot of choice. Cakes, pastries, chocolate cream etc. Every day at our hotel 5:00 p.m. to 18:00 was ice cream hour. For children, it was a complete pleasure. An hour before it was offered a variety of seasonal fruits and also a women came to prepare a local a baked pie. So really- something for everyone and the food is not a problem.
Something also about drinks. Every day I had bottles of local drink Ayran. It is now also available in grocery stores in Estonia, but it is not the same. Different countries have different recipes, and Ayran is known in Armenia as Tan. In Turkey it is made from natural yoghurt that is mixed with water, add sea salt. The drink cools hot day, and restores the body salt level. By the way I also bought here in Estonia liquid magnesium Chela Mag B6 Forte shot (product from manufacturer Olimp). I used all of them, because in the ningt I had muscle cramps.
To Kemer I also took supplements with me (manufacturer Olimp):
vitamins VitaMin, amino acids-Amino9000, Whey Protein Complex. The protein I mixed with the local Ayrani before bedtime. Simply a supernice Sheik ...

Speaking of nightlife- it is very ok. Barman’s are great and skilled. Overall, I find many new acquaintances with whom I can contact via internet.

I also took a professional photographer service. We made a lot of pictures. A few minutes after the shooting started very loud thunderstorm. I was afraid all the time, not to catch the cool pictures. But everything went well.

Oh, yeah, anyway it was 34 degrees every day - just super! Coming back in Estonia was 14 degrees. The first day I wore winterjacket, but people looked me weird, and the following 2 days I had winter west on.

Actually there are lots of things I want to tell, but … In the next blog I write about rest of my summer activities.


post signature

No comments:

Post a Comment